domingo, 5 de octubre de 2014

TEMA 1. Societat de la Informació i Comunicació.

Hello!! Here we are again trying to start a new course full of energy!



Iniciarem la primera entrada del curs en el meu blog amb una reflexió sobre la societat de la informació i la comunicació i inherent a elles la tecnologia. Com bé deia Adell, el desenvolupament tecnològic ha trastocat la nostra societat actual.




Avui dia, la societat en la qual vivim, la mou la informació i el major promulgador existent és mitjançant la tecnologia. La tecnologia ha estat un element emissor d'informació a la societat de tan elevada escala que ha generat nous comportaments en la vida quotidiana de l'ésser humà. Estem exposats a una sobre-informació que pot derivar en “malament-informació”. Les noves tecnologies han ajudat al fet que la informació generi opinió i generi conductes. Però com tots bé sabem, i com va dir el senyor Area, això és un arma de doble tall, compta amb aspectes i característiques bones però també compta amb aspectes desfavorables. 


Imatge: Esquema fet a la sessió teòrica.


La societat ha passat de la paraula escrita i parlada, amb la qual es transmet informació que al seu torn ben digerida es transforma en coneixement, a l'era tecnològica contemporània. Passant pel telègraf, per la ràdio, per la televisió, pels ordinadors, pels mòbils, pels “USB”, pels “ipads”, fins arribar a la mare de totes les mares, INTERNET, i ja dins d'internet, mil i una varietats d'elements informadors per a la societat tals com poden ser “Youtube”, “Wikipedia”, etc. S'evidencia així el brutal nombre de receptors que són capaços de rebre informació en la societat amb les noves tecnologies. Així doncs, podem parlar d'una nova era: La revolució tecnològica.





És evident que la tecnologia marca una bretxa “digital” més entre els països desenvolupats i els subdesenvolupats, com va dir Area, no tenint aquests últims, accés a les TIC la qual cosa comporta, quedar-se un pas per darrere. I el més important, quedant-se sense una clara i necessària eina per a la seva educació i el seu progrés.


Imatge: Esquema fet a la sessió teòrica.


És tot per avui. Dins poquet tornaré a ser per aquí, seguint comentant temes interessants i fructífers, que ens ajudin a progressar com a docents i anar canviant poc a poquet la concepció d’educació que hi ha a moltes escoles.

Fins aviat!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario